Aikido, Kuopion Aikidoseura Tenchikan ry 

Tietoa lajista ja seurasta

Aikidō (harmonisen voiman tie) on budolaji, joka perustuu vanhoihin japanilaisiin aseellisiin ja aseettomiin kamppailutaitoihin. Aikidossa pyritään eliminoimaan vastustajan hyökkäys pyörein ja luonnollisin liikkein vastustajan omaa liikevoimaa hyväksi käyttäen. Lukkojen, heittojen ja hallintaotteiden lisäksi harjoitellaan puumiekalla, -kepillä ja -veitsellä. Lajin luonteen vuoksi aikidossa ei ole kilpailutoimintaa. Laji sopiikin erinomaisesti niille, jotka haluavat harrastaa ilman kilpailemista. 

Aikidon harjoittelu kehittää lihaskestävyyden ja lihasvoiman lisäksi koordinaatiokykyä ja notkeutta. Juniori-ikäiset (7-12 -vuotiaat) harjoittelevat samoja perustekniikoita kuin aikuisetkin, minkä lisäksi liikunnallisia yleistaitoja kehittävät harjoitteet sekä erilaiset kamppailulliset pelit ja leikit kuuluvat myös harjoituksiin, lihaskuntoa tietenkään unohtamatta!

Lisätietoja seurasta:  www.tenchikan.fi


Harjoitukset ja varusteet

Sporttikorttilaiset voivat osallistua harjoituksiin sekä syys- että kevätkaudella. Harjoitukset ovat tiistaisin klo 17.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-11.00. Harjoituksissa saa käydä ilmaiseksi kuukauden ajan ja miettiä rauhassa tuntuuko laji itselleen sopivalta. Harjoituspaikka sijaitsee Suurmäentien väestönsuojalla (Suurmäentie 2, Kuopio). Harjoitusajat löydät myös osoitteesta: http://www.tenchikan.fi/aikidon-aloittaminen/

Varusteeksi riittää t-paita ja mieluiten pitkälahkeiset verryttelyhousut. Tatamilla ollaan avojaloin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen harjoituksiin: kuopion.aikidoseura.junnut@gmail.com tai kuopion.aikidoseura@gmail.com