Tanssiurheilu, Dance Flow Kuopio ry

Tietoa seurasta ja lajista

Dance Flow Kuopio ry on kuopiolainen tanssiurheiluseura, joka tarjoaa lajivalikoimaa kaikenikäisille niin vakio- ja latinalaistanssien, rock’n’swing-tanssien kuin erilaisten yksintanssi- ja harrasteryhmien muodossa. Lisäksi seura järjestää pyörätuolitanssijoille oman viikkoryhmän. Dance Flow:lle on myönnetty lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtimerkki osoituksena laadukkaasta toiminnasta ja seuratyöstä.

Tanssiurheilu on monipuolinen liikuntamuoto kaikenikäisille. Tanssia voi harrastaa kaikenikäisenä harraste- tai kuntotanssimuodossa, eikä ole pakko kilpailla. Lajin parissa pääset kehittämään niin fyysistä kuin psyykkistäkin osaamistasi, ja samalla myös kehonhallinta sekä motorinen osaaminen kehittyvät.

Lisätietoja lajista ja seurasta löydät osoitteesta: www.danceflow.fi


Harjoitukset ja varusteet

Sporttikorttilaisille Dance Flow tarjoaa erilaisia viikkoryhmiä 7-15 vuotiaille lapsille ja nuorille seuraavasti:

  • Lasten paritanssi (vakio- ja latinalaistanssit) maanantaisin klo 17:15-18:00 ja sunnuntaisin klo 15:30-16:30, alkaen 17.1.2022. Lasten oma paritanssiryhmä, jossa harjoitellaan vakio- ja latinalaistansseja. Parina tässä ryhmässä voivat tanssia tyttö-poika, tyttö-tyttö tai poika-poika -parit. Ryhmä kokoontuu maanantaisin ja siinä harjoitellaan samban, cha-chan ja jiven sekä valssin, tangon ja quickstepin perusaskeleita, jonka lisäksi myös musiikin rytmiin liikkuminen ja tansseille ominaiset asiat ovat suuressa roolissa. Kilpaileminen ei ole pakollista, vaan voit tulla mukaan harrastusmielessä. Tavoitteena on oppia liikkumaan musiikin tahdissa ja oppia toimimaan ryhmässä sekä parin kanssa.
  • Latin Show -ryhmä torstaisin klo 16:30-17:30, alkaen 20.1.2022. Latin Show on yksintanssiryhmä 10-14 -vuotiaille lapsille/nuorille, jossa tanssitaan latinalaistanssien askelkuvioita ja -sarjoja showtanssin elementtejä hyödyntäen. Tansseihin lukeutuu mm. samba, cha-cha ja jive. Mukaan voit tulla ilman aiempaa tanssikokemusta. Tunnit ovat vaihtelevia ja sen aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa muun ryhmän kanssa.
    Tavoitteena on tanssin ja liikkumisen ilo.
  • Latin Kids -ryhmä sunnuntaisin klo 17:15-18:00, alkaen 23.1.2022. Lasten (7-10 vuotiaat) oma yksintanssiryhmä, jossa harjoitellaan mm. sambaan, merengueen ja salsaan sekä muihin latinalaistansseihin helppoja askelia, tanssien perusteita ja askelsarjoja sekä rytmiikkaa lapsenomaisen tekemisen, mielikuvien ja luovuuden kautta.
    Tavoitteena on latinalaisrytmeihin tutustuminen, tanssin ilo ja musiikin tahtiin liikkuminen osittain leikin ja luovuuden keinoin. Ryhmä kokoontuu aina sunnuntaisin. 
  • Latin Junior -ryhmä sunnuntaisin klo 18:00-18:45, alkaen 23.1.2022. Junioreille (11-15 vuotiaat) suunnattu yksintanssiryhmä, jossa tanssitaan mm. samban, merenquen ja salsan kuvioita sekä askelsarjoja ja tutustutaan tanssien erilaiseen liikekieleen ja rytmeihin. Mukaan voi tulla ilman aiempaa tanssikokemusta. Tavoitteena ryhmässä on latinalaistanssimusiikkiin ja erilaisiin rytmeihin tutustuminen sekä tanssin ja liikkumisen ilo kokonaisvaltaista hyvinvointia parantaen. Ryhmä kokoontuu sunnuntaisin. HUOM! Mukaan voivat tulla myös ikärajaa nuoremmat lapset.

Lisätietoja sekä ryhmien aloituspäivämäärät löydät seuran nettisivuilta osoitteesta: KEVÄT 2022 - Dance Flow Kuopio ry 

Seuran tarjoamiin ryhmiin voi tulla mukaan ilmoittautumatta. Ilmoittautumiseen ohjataan vasta ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen

Dance Flow:n tanssisalit sijaitsevat Liikunta- ja kamppailukeskus LIIKE:n tiloissa, osoitteessa Väliköntie 4. Saliin löytää parhaiten, kun tulee sisälle LIIKE:n tiloihin, josta kyltit ohjaavat eteenpäin.

Varusteet: Mukavat liikkumisen mahdollistavat vaatteet sekä mahdollisesti tossut tai sisäpelikengät ja vesipullo. Mukaan tanssiryhmiin voi tulla myös sukkasillaan.

Yhteyshenkilö ja lisätietoja: Ville Väätäinen p. 0407769113, puheenjohtaja.danceflow@gmail.com