Rugby, Kuopio Rugby Club ry

Tietoa seurasta ja lajista

Kuopio rugby clubilla on joukkueet miehille ja naisille, joihin ikäraja on 16 vuotta. Näiden lisäksi vuoden 2020 alusta on aloitettu harjoitukset myös perheen pienimmille sekä juniorijoukkueen kasaus 13 - 16 vuotiaille tytöille ja pojille. 

Rugby on maailmalla erittäin suosittu, monipuolinen pallopeli, jonka erikoisuutena ovat soikeanmuotoinen pallo ja sääntö, joka kieltää pallon syöttämisen eteenpäin. Palloa täytyy kuljettaa kantamalla, taaksepäin syöttämällä tai potkimalla sitä. Pisteiden teko tapahtuu pääosin kuljettamalla pallo vastustajan maaliviivan yli siten, että se koskettaa maata maalialueella, ja potkaisemalla pallo maalihaarukan läpi maalipotkusta, jonka joukkue saa juoksumaalin jälkeen. Vastustajat yrittävät pysäyttää pallonkantajan taklaamalla.

Rugby on lajina Suomessa vielä varsin nuori ja monille jopa tuntematon. Haemmekin nyt aktiivisesti nuoria harrastajia sekä pelaajia juniorijoukkueeseen. Rugbyssä kehittyvät kaikki fyysis-motoriset perusliikkumistaidot sekä lajitaidot. Tärkeämpänä näemme kuitenkin rugbyn arvojen (yhtenäisyys, intohimo, solidaarisuus, itsekuri ja kunnioitus) opettamisen, joiden takana on ajatus opettaa harrastajille hyvät arvot elämää varten. 

Lisätietoa lajista 6-16 vuotiaille:https://www.youtube.com/watch?v=5lxoP6Dsdyw
Lisätietoja seurasta:  www.kuopiorugby.fi


Harjoitukset ja varusteet

Sporttikorttilaisille harjoitukset on tarkoitettu 6-16 vuotiaille. Rugby sopii kaikenkokoisille ja lajissa tarvitaan monenlaisia pelaajia: nopeita juoksijoita, isoja ja vahvoja pelaajia, lyhyitä ja pitkiä pelaajia sekä hyviä pallonkäsittelijöitä. Sporttikorttilaiset ovat tervetulleita mukaan juniorijoukkueen harjoituksiin, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Myös vanhemmat voivat tulla mukaan liikkumaan lastensa mukana. Harjoituksissa painotamme hyvää tunnelmaa, liikunnan iloa ja turvallisuutta. 


Paikka ja aika: Harjoitukset Lippumäen tekonurmi ke 18-19 syyskuun loppuun. Talviharkat lokakuusta eteenpäin. Katso tarkemman tiedot harjoitusajoista osoitteesta: https://kuopiorugby.fi/juniorit/ 

Mukaan voi tulla missä vaiheessa kautta tahansa. Ei ennakkoilmoittautumista. 

Varustus: Liikuntaan sopivat vaatteet ja lenkkarit/nappikset, vesipullo

Yhteyshenkilö ja lisätiedot: Timo Hämäläinen, puh. +358 40 1709235, kuopio@rugby.fi