Rugby, Kuopio Rugby Club ry

Tietoa seurasta ja lajista

Kuopio Rugby Clubilla on joukkueet miehille ja naisille, jonka lisäksi seuralla on junioritoimintaa. Tarjoamme edullisen ja matalan kynnyksen joukkueurheiluharrastuksen ja turvallisen yhteisön nauttia liikunnan ilosta. Junioriharjoituksemme on suunnattu 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Rugby on maailmalla erittäin suosittu, monipuolinen pallopeli, jonka erikoisuutena ovat soikeanmuotoinen pallo ja sääntö, joka kieltää pallon syöttämisen eteenpäin. Palloa täytyy kuljettaa kantamalla, taaksepäin syöttämällä tai potkimalla sitä. Pisteiden teko tapahtuu pääosin kuljettamalla pallo vastustajan maaliviivan yli siten, että se koskettaa maata maalialueella, ja potkaisemalla pallo maalihaarukan läpi maalipotkusta, jonka joukkue saa juoksumaalin jälkeen. Vastustajat yrittävät pysäyttää pallonkantajan taklaamalla.

Rugby on lajina Suomessa vielä varsin nuori ja monille jopa tuntematon. Haemmekin jatkuvasti nuoria harrastajia sekä pelaajia juniorijoukkueeseen. Rugbyssä kehittyvät kaikki fyysis-motoriset perusliikkumistaidot sekä lajitaidot. Tärkeämpänä näemme kuitenkin rugbyn arvojen (yhtenäisyys, intohimo, solidaarisuus, itsekuri ja kunnioitus) opettamisen, joiden takana on ajatus opettaa harrastajille hyvät arvot elämää varten. 

Lisätietoa lajista 7-17 vuotiaille: https://www.youtube.com/watch?v=5lxoP6Dsdyw
Lisätietoja seurasta:  www.kuopiorugby.fi


Harjoitukset ja varusteet

Sporttikorttilaiset voivat osallistua junioriharjoituksiimme. Harjoitukset on suunnattu 7-17-vuotiaille, mutta myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan liikkumaan lastensa mukana. Rugby sopii kaikenkokoisille ja lajissa tarvitaan monenlaisia pelaajia: nopeita juoksijoita, isoja ja vahvoja pelaajia, lyhyitä ja pitkiä pelaajia sekä hyviä pallonkäsittelijöitä. Harjoituksissa painotamme hyvää tunnelmaa, liikunnan iloa ja turvallisuutta.


Paikka ja aika: 

Kesäkauden harjoitukset pidetään Rauhalahden nurmikentällä (Katiskaniementie 1, 70780 Kuopio) keskiviikkoisin klo 16.30-18.00 aina syyskuun loppuun saakka. 

Talvikauden harjoitukset alkavat lokakuusta eteenpäin ja silloin siirrymme Lippumäen ylipainehalliin. Katso tarkemman tiedot harjoitusajoista osoitteesta: https://kuopiorugby.fi/juniorit/ 

Mukaan voi tulla missä vaiheessa kautta tahansa. Jos haluat tulla mukaan kokeilemaan, laita viestiä joko sähköpostilla tai puhelimella (katso yhteystiedot alta). 

Varustus: Liikuntaan sopivat vaatteet ja lenkkarit/nappikset, vesipullo

Yhteyshenkilö ja lisätiedot:  Erno Närhi, puh. +358 41 460 9355, kuopio@finland.rugby⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠