Ammunta

Tietoa seurasta ja lajista

Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura ry (KAMS) on perinteikäs seura, joka on perustettu vuonna 1906. KAMS on menestynyt vuosien saatossa erinomaisesti, esim. vuonna 2021 KAMS oli toinen seurojen välisessä kisassa. KAMS on aktiivinen ja tulevaisuuteen suuntautunut toimija ampumaurheilun saralla ja panostaa lasten ja nuorten ampumaharrastustoimintaan, harrasteryhmät ja vuosittaiset ampumaurheilukoulut ovat tästä hyviä esimerkkejä.

Lisätietoja seurasta www.kams.fi

Lisätietoa lajista: Ammunnan lajiesittelyä videolla


Miten pääsee kokeilemaan ammuntaa?

Sporttikorttikokeilut/-harjoitukset on tarkoitettu nuorille (lähtien 8-vuotiaista ylöspäin) ampumaharrastuksesta kiinnostuneille. Vanhempien läsnäolo on suotavaa nuorimpien tutustumiskerroilla ja harjoitellessa lajia. Harjoittelu on ilma-aseisiin tutustumista, lajitaitojen opettelua oheisharjoitteiden ohessa varsinaisen ampumasuorituksen lisäksi. Vuoden 2023 aikana otetaan mukaan myös pienoiskiväärilaji.

Sporttikorttitoimintaan voi tulla mukaan koska tahansa. Sporttikorttilaiset pääsevät ampumaan kerran viikossa keskiviikkoisin ilma-aseilla ja jatkossa pienoiskiväärillä eri ajankohtana kerran viikossa. Ilmoittauduthan ennakkoon (yhteystiedot ilmoittautumista ja kyselyjä varten alla). 

Varustus: Harjoituksiin tullessa on suotavaa, että otatte omat kuulonsuojaimet mukaan, muita varusteita ei tarvita.

Urheiluammunta tutuksi nuorille” -hanke
KAMS on perustanut uuden nuorille kohdistetun harrasteryhmän, johon haemme urheiluammunnasta kiinnostuneita nuoria. Harrasteryhmän toiminta keskittyy pienoiskivääriammuntaan, jonka kautta on mahdollista päästä tutustumaan myös muihin lajeihin ja seuratoimintaan. Jos olet kiinnostunut liittymään harrasteryhmään, mikä ei edellytä aikaisempaa kokemusta ammunnasta, lähetä viesti perusteluineen miksi juuri sinä haluaisit tulla mukaan (rytkoki@gmail.com).

Yhteyshenkilö: rytkoki@gmail.com