Maksuttomia lajikokeiluja lapsille

Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon liikunnnan koordinoiman toiminnan tarkoituksena on tarjota tutustumis- ja kokeilumahdollisuus eri lajeihin 7-12 vuotiaille lapsille. Erityisesti toivomme mukaan vähän liikkuvia lapsia, jotka eivät ole vielä löytäneet itselleen mieluista harrastusta, mutta kaikki saavat tulla mukaan! Mukana on noin 15 seuraa Kuopion alueelta. Seurat tarjoavat matalankynnyksen ohjattuja harrastevuoroja tai -ryhmiä, joihin lapset voisivat tulla tutustumaan ja kokeilemaan lajia maksutta. Mukaan tulevat lapset tutustuvat uusiin lajeihin ja harjoituspaikkoihin, saavat uusia kokemuksia ja toivottavasti löytävät uuden harrastuksen.


Osallistuessaan seurojen harjoituksiin lapset keräävät merkintöjä Sporttikorttiin. Jokainen lapsi voi osallistua harjoituksiin maksutta yhteensä 12 kertaa. Näistä kuitekin enintään kolme kertaa voi olla saman lajin/seuran harjoituksia. Tarkemmat lajit ja harjoitusajat löytyvät täältä sekä seurojen omilta internetsivuilta. Lapsi saa oman Sporttikortin tullessaan ensimmäisen seuran harjoituksiin. 


Sporttikortin tavoitteena on saada mahdollisimman moni lapsi ja nuori innostumaan liikkumisesta. Toiveena on, että lapset löytäisivät kokeilun kautta oman, itseä kiinnostavan liikuntamuodon ja jatkaisivat myöhemmin harrastusta. Tavoitteena on ohjata lapsia monipuolisten uusien harrastusten pariin ja muodostaa liikunnasta pysyvä elämäntapa.